Wild zwijn koteletten met gewelde gedroogde (mini) vijgen
Bron: www.chassenature.ch
Ingrediënten voor 4 personen
4-6 wild zwijn koteletten, ongeveer 150 g per stuk
2 el. crème fraîche
½ cc zout, zwarte peper
1 sjalot fijngehakt
2 dl rode wijn
4 dl wildfond
4 el maïszetmeel opgelost in 2 el koud water
2 el vijgenconfituur of eventueel honing
6 hele vijgen of 12 mini vijgen in 2-en gesneden
4 takjes peterselie voor garnering
Voorbereiding
Warm de 4 borden en de ovenschotel in de oven voor op 80° C.
Braad de wild zwijn koteletten in de sissende creme fraiche gedurende 6 tot 8 minuten aan elke kant, breng ze op smaak en plaats ze op de ovenverwarmde schotel. Draai het vlees alleen als het een mooie gouden korst heeft.
Doe de sjalot in dezelfde pan waar de koteletten in lagen en laat hem bruin worden. Blus t af met rode wijn en wildfond en breng t vocht terug tot 3 dl.
Bind de saus met het maïszetmeel, voeg de jam toe en breng op smaak met zout en peper.
Dompel de gewelde gedroogde vijgen in de saus om ze op te warmen. Serveer de saus en de vijgen als begeleiding bij de koteletten. Garneer elke portie met een takje peterselie.
Heerlijk met pommes duchesse of met pasta